Παραλίες

Η παραλία του Αγίου Παύλου

 

Το παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Παύλου βρίσκεται 58 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου. Είναι ένα ήσυχο μέρος με μια όμορφη παραλία, ιδανική για οικογενειακές διακοπές.

Αν και η παραλία μπροστά από το χωριό είναι όμορφη, οι επισκέπτες προτιμούν κυρίως τον Άγιο Παύλο για διαμονή και φαγητό και την υπέροχη παραλία για κολύμπι, που ονομάζεται Ακουμιανή Γιαλιά. Βρίσκεται πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου του Αγίου Παύλου και φημίζεται ότι είναι η καλύτερη παραλία στο Ρέθυμνο.

Παραλία Τριόπετρα

 

Η Τριόπετρα είναι μια όμορφη ήσυχη παραλία για στιγμές χαλάρωσης

Η παραλία της Τριόπετρας είναι μια όμορφη, ήσυχη, μεγάλη και μεγάλη αμμώδης παραλία, περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Αν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο, μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες εκεί. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε μερικές ταβέρνες ακριβώς πάνω στην παραλία για παραδοσιακό φαγητό και ποτό.

Μεταξύ της παραλίας Τριόπετρα και της παραλίας του Αγίου Παύλου υπάρχουν πιο μικροί, ήσυχοι όρμοι με αμμώδεις παραλίες, όπου μπορείτε να είστε μόνοι σας και να χαλαρώσετε.

Παραλία Πρέβελη

 

Μια εξωτική παραλία με εκπληκτική ομορφιά

Η παραλία Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία Πρέβελη, γνωστή και ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού Κουρταλιώτικου, όπου ρέει ο ποταμός Μέγας Ποταμός. Επίσης, είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή μικρό καραβάκι από κοντινά χωριά.

Είναι η πιο διάσημη και πολυσύχναστη παραλία της νότιας Κρήτης, λόγω της ομορφιάς και των πεντακάθαρων νερών της.

Επιπλέον, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού Μέγα Ποταμού και να απολαύσετε την εκπληκτική ομορφιά του εξωτικού τοπίου.

Παραλία Δαμνόνι

 

Το Δαμνόνι βρίσκεται 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 5 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Είναι ένα ελκυστικό τουριστικό θέρετρο, πολύ καλά αναπτυγμένο και οργανωμένο.

Είναι μια γραφική παραλία και πολύ καλά οργανωμένη με όλες τις ανέσεις και τις επιλογές για πολυτέλεια και χαλαρές στιγμές διακοπών για εσάς.

Στο δυτικό άκρο της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στη μικρή ταβέρνα στη μέση της παραλίας κάτω από την όμορφη σκιά των αλμυρίκια. Το ανατολικό άκρο είναι ένα πιο ήσυχο μέρος εάν θέλετε περισσότερη ιδιωτικότητα.